Osteopatia

Descobreix com millorar el teu estat físic

Què és
l'osteopatia?

Normalment la població en parlar d’Osteopatia, entén que l’osteòpata tracta els ossos, tot i que és veritat en part no és del tot correcte. L’origen és la paraula OSTEOPATH és de l’anglès on OSTEO es refereix a OS i PATH que es por traduir com CAMÍ CAP A.. Totes les estructures acaben amb una fixació als ossos, es per això que qualsevol alteració afectarà a l’estructura òssia. La disposició dels ossos i l’observació i exploració de la resta d’estructures informen de les lesions i indiquen el camí per solucionar-ho. Des del punt de vista de la Medicina Osteopàtica. 

L’Osteopatia combina el diagnòstic i tractament de les disfuncions que es produeixen en els diversos teixits del cos humà i que provoquen d’aquesta manera trastorns en l’estat de la salut. L’osteopatia és art i ciència i combina l’anatomia i fisiologia del cos humà on sempre són presents a l’hora de tractar. L’osteopatia no només es queda en els símptomes, sinó que gràcies a una anamnesi exhaustiva (entrevista inicial) i una exploració completa, arriba a un diagnòstic amb l’objectiu de tractar d’una forma més global i segura. Es tenen en compte els antecedents mèdics, els aspectes psicosocials, els signes clínics i una rigorosa exploració física que porten a l’osteòpata a realitzar un diagnòstic i un pla de tractament posterior amb molta seguretat, i no tractant per tractar. 

Se basa en el contacto manual para el diagnóstico y el tratamiento. Respeta la relación de cuerpo, mente y espíritu en salud y enfermedad; pone énfasis en la integridad estructural y funcional del cuerpo y en la tendencia intrínseca del cuerpo a la autocuración. Los practicantes de la osteopatía utilizan una amplia variedad de técnicas manuales terapéuticas para mejorar la función fisiológica y/o apoyar la homeostasis que haya sido alterada por la disfunción somática (estructural corporal), es decir, las alteraciones de la función de los componentes relacionados del sistema somático; las estructuras esqueléticas, artrodiales y miofasciales; y sus elementos vasculares, linfáticos y neurales asociados»

Cita la OMS en el documento "WHO Benchmarks for Training in Osteopathy" publicado por la OMS en 2010

INDICACIONS DE LA OSTEOPATIA

L’osteopatia és més comunament coneguda per tractar problemes de mal d’esquena com ara les lumbàlgies, cervicàlgies, dorsàlgies, i les seves complicacions més importants com són les hèrnies discals, tot i que cada vegada s’estén més en la societat els beneficis del tractament per migranyes, bruxisme, problemes d’oclusió (ATM), trastorns digestius, ginecològics, etc. 

Tot i així aquí s’exposen algunes de les indicacions en què l’osteopatia també actua de forma efectiva: 

  • Disfuncions Múscul-esquelètiques: Contractures musculars, tendinitis, tractament de la recuperació de les ruptures de fibres, tractament post-quirúrgics d’intervencions del sistema musculo-esquelètic i les seves cicatrius.
  • Disfuncions Viscerals: inclosa les disfuncions post-quirúrgiques d’intervencions viscerals.
  • Digestives: Restrenyiment, mal-espasme abdominal, excés d’acidesa (reflux), digestions pesades, còlon irritable, etc.
  • Disfuncions Genito-urinàries: Incontinència d’Orina, dolors menstruals, disparèunia (coit dolorós), ajuda a la fecundació, etc.
  • Disfuncions Respiratòries: Refredats de repetició, bronquitis, sinusitis, tos no productiva, dificultats respiratòries, etc.
  • Disfuncions en l’Embaràs i el seu seguiment: ciàtica i mal d’esquena de l’embarassada, mal inguinal, dificultat respiratòria per falta d’espai, cames inflades, etc.
  • Disfuncions pediàtriques: Trastorns del son, torticolis congènita, plagiocefàlia (deformació cranial), trastorns digestius (reflux del nadó, còlics, restrenyiment), alteració del creixement, etc.
  • Disfuncions en la biomecànica articular i els seus problemes derivats: metatarsàlgies, etc.
  • Altres Indicacions: Cefalees tensionals, migranyes, Estrès, cansament generalitzat, bruxisme.
Abrir chat